Czy słuchanie muzyki może być smaczne, pyszne, wyśmienite jak najlepsze ciasto? Pieczołowicie przygotowana pychotka? Czy muzyka może pachnieć i smakować jak świeży biszkopt albo… zupka jarzynowa, rosołek lub kotlecik? Tak! Może, lecz wymaga to wiedzy, talentu, umiejętności, pracowitości i przede wszystkim – dużo staranności i cierpliwości, godnej pracy mistrza kucharskiego, którym można nazwać zarówno kompozytora, tworzącego muzykę z różnych znanych i dostępnych mu składników (melodia, rytm, agogika, dynamika, artykulacja, kolorystyka), ale także wykonawcę, czyli każdego artystę orkiestry, solistę i dyrygenta. W wesoły sposób, z piosenkami, wierszykami i utworami klasycznymi pokażemy, że tworzenie muzyki jest wielką radością, ale też trudem, wymagającym hartu ducha.
Miejsce: sala koncertowa Filharmonii Koszalińskiej
Telefon: 94 342 20 22
E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.